Stoken met briketten

Stoken met briketten
Briketten zijn een goede bron van verwarming, omdat briketten nog lang nagloeien en zo hun warmte blijft afgeven. Wanneer er wordt gestookt met briketten is het zeer belangrijk dat de schoorsteen van de open haard niet geheel koud is. Dit is nodig omdat het belangrijk is dat de schoorsteen warm is voordat er gestookt wordt. Bij een gesloten open haard is het vaak al genoeg om het deurtje 5 a 10 minuten open te zetten.

Aanmaken van de briketten
Het aanmaken van de briketten kunt u het beste doen met aanmaakhout en aanmaakblokjes. Bij iedere bestelling van briketten krijgt u er gratis aanmaakhout en aanmaakblokjes bij. Het gebruiken van benzine, spiritus of kranten is niet de juiste manier om het branden van de briketten op gang te krijgen. Naast dat het gebruik van deze producten gevaarlijk is , stoot het ook extra schadelijke stoffen uit tijdens het stoken van de briketten. U zult geen moeilijkheden tegenkomen met het aankrijgen van briketten. De briketten kunt u gemakkelijk aan krijgen door te beginnen met drie blokken. Deze briketten kunt u in een driehoek leggen met wat aanmaakhout en aanmaakblokjes er tussen. Op deze manier zullen de briketten snel aan gaan en kunt u snel genieten van de warmte die van de briketten af komen.

Eigenschappen van de briketten
Door de perfecte eigenschappen van de briketten branden ze na het aankrijgen uitstekend. De briketten zijn onder hoge druk geperst en zijn hierdoor zeer compact geworden. Door het op deze manier produceren van de briketten zal het vochtigheidspercentage nooit hoger liggen dan 10%. De Pini-kay briketten(gemaakt van harde houtsoorten) hebben een verbrandingswaarde van 5,2 kWh/kg en hebben de Ruf briketten(gemaakt van zachte houtsoorten) een verbrandingswaarde van 4,8 kWh/kg.

Pini-kay briketten
De Pini-kay briketten kunt u als beste gebruiken wanneer u lang gaat stoken. De Pini-kay briketten geven veel warmte af en branden lang. Als u geeft om de sfeer van de open haard, is het stoken van Pini-kay briketten de juiste keuze. Deze briketten hebben een gat in het midden en geven hierdoor naast de warmte ook nog een zeer mooie vlam.

Ruf briketten
De Ruf briketten zijn de juiste keuze voor de mensen die veel warmte willen krijgen, maar niet al te lang willen stoken. De Ruf briketten zullen minder lang branden dan de Pini-kay briketten, maar zullen genoeg warmte geven.