Houtbriketten

Briketten
Briketten zijn blokken hout die zijn gemaakt van zuivere houtsnippers. Deze houtsnippers, waar geen stoffen aan worden toegevoegd, worden onder hoge druk geperst. Tijdens het productieproces zorgt een natuurlijke plakkerige stof in het hout (lignine) ervoor dat de snippers tijdens het persen warm worden en aan elkaar blijven zitten. De brandeigenschappen kunnen sterk verschillen, dit heeft te maken met welke houtsoort er is gebruikt tijdens het productieproces. Zo kunnen er voor briketten berken, elzen, eiken, beuken en essenhout gebruikt worden. Wij bieden u 5 soorten briketten aan.

Ruf briketten (Zachte houtsoort)
RUF briketten zijn gemaakt van zaagsel en snippers zonder toegevoegde chemicaliën. RUF briketten geven een klein vlammetje en zijn bedoeld lekker lang te smeulen. Het is daarom belangrijk dat ze hard geperst zijn. U herkent hard geperste Ruf briketten aan de gladden structuur en rechte randen. Tijdens de verbranding mag de briket niet uit elkaar vallen en zaagsel worden. Het is de bedoeling dat de Ruf briket een gloeiende klomp wordt die lang na smeult. Wij hebben 2 soorten Ruf briketten in de aanbieding. Hardhout ruf briketten(gemaakt van eik en beuk) en zachthout Ruf briketten(gemaakt van naald en berk. De Hardhout briketten zijn overwegend wat duurder omdat die persing wat langer duurt en het zaagsel van eiken en beuken duurder is. Natuurlijk ook omdat het rendement hoger is. De verbrandingswaarde van Ruf briketten is 4,8 kWh/kg.

Pini-kay (Harde houtsoort)
Deze briketten zijn gemaakt van de snippers van harde houtsoorten. Dit zijn de snippers van bijvoorbeeld eiken, essen of beukenhout. De verbrandingswaarde van pini-kay briketten is 5,2 kWh/kg.

Levering van de briketten
De briketten worden geleverd op een pallet waar de briketten opgestapeld liggen. De pallet met briketten wordt uit de vrachtwagen geladen en verder met een pompwagen vervoerd naar de plaats waar uw voorkeur naar uit gaat. Dit kan tegen een muur of onder de carport. Het pad waar de pompwagen overheen moet, dient wel verhard te zijn. Als u de briketten voor 16:00 besteld, worden deze de volgende werkdag geleverd.

Mocht u nog vragen hebben, kunt u altijd contact op nemen via ons contactformulier of bellen naar 088-1019111.