Over ons

De Haardhout Specialist
De Haardhout Specialist is begonnen als een klein bedrijf dat haardhout verkocht in de regio Hilversum. Daarnaast is de Haardhout Specialist gaan samenwerken met Logistiekcentrum Stad Alkmaar. Hierdoor kunnen we binnen 1 dag ons haardhout leveren door heel Nederland. Leveringen in Belgie en Duitsland is ook mogelijk maar wel binnen 2 dagen. U word hier van te voren gebeld voor een leverings afspraak.

Sterk toegenomen vraag
De vraag naar droog haardhout is de laatste jaren enorm toe genomen. Hierdoor is er een grote verscheidenheid aan houtsoorten op de markt gekomen. De Haardhout Specialist onderscheidt zich door enkel de beste soorten haardhout aan te bieden met daarbij de juiste droogheid voor een optimaal stookplezier.

Nieuwste technieken
De haardhout specialist heeft door zijn jaren lange ervaring en nauwe samenwerking met de beste leveranciers zeer veel kennis verzameld omtrent het drogen van haardhout. Onze toeleveranciers hebben de hoogwaardige droogkamers die volledig co2 neutraal zijn. De warmte die gebruikt wordt om het haardhout te drogen wordt opgewekt uit het zaagafval dat ontstaan is tijdens het productieproces.

Duurzaam ondernemen
Al het hout dat verkocht wordt bij de haardhoutSpecialist is FSC gekeurd. Wij gebruiken enkel bomen die zijn afgekeurd voor de timmer en bouw industrie. Zo kan het zijn dat een boom die al enkele weken dood is wordt gebruikt voor haardhout. Daarnaast is het vervoer door Nederland ingenieus geregeld. Door een fijnmazig netwerk van samenwerkende transportbedrijven rijden we altijd met volle vrachtauto's die korte afstanden afleggen.

Advies
In de tijd dat we bestaan hebben wij een zeer hechte en professioneel team opgebouwd dat doordeweeks en zelfs in het weekend voor u klaarstaat, om u te helpen met een vragen of problemen. Ten alle tijden zult u het juiste advies en informatie krijgen om tot een goede koop te komen. U zult van ons team altijd de juiste keuze haardhout krijgen, wanneer u er zelf niet uitkomt.