Welk haardhout past bij uw kachel?

Door de vele vragen van onze klanten, welk hout zij het beste kunnen stoken, hebben we besloten om deze pagina op te zetten. Wanneer u er toch nog niet helemaal uit komt, dan helpt ons telefoonteam u graag verder met uw keuze. U kunt ons bereiken op het nummer 088 101 91 11.

Elzenhout

Berkenhout

Essenhout

Eikenhout

Voor kleine kachels
< 5kW
Voor klein tot middel kachels
5kW tot 7kW
Voor middel grote kachels
6kW tot 8kW
Voor grote kachels
> 8kW
 1 -2 blokken  2 -3 blokken  3 - 4 blokken  4 - 6 blokken
Geschikt voor accumulerende
kachels of haarden
Brandt snel met weinig inspanning Door onze klanten als beste haardhout soort ervaren Eikenhout kan last hebben van zuren
Elzen:

Elzen is een zachte houtsoort. Door de makkelijke ontbranding geeft het hout snel z'n warmte af. Elzen heeft een mooie vlam en brandt rustig. Elzen is goed te stoken in een speksteenkachel, of een allesbrander


Berken

Berken is een zeer populaire houtsoort in Nederland. Dit komt door de prima stookeigenschappen en betaalbaarheid. De berk brandt zeer zuiver waardoor er weinig aanslag is op uw kachelruit en kachelpijp. Berken ontbrandt makkelijk waardoor u al een hoog rendement krijgt met 1 a 2 blokken in uw kachel. Berkenhout heeft een mooie vlam en rookt of spettert niet(als het tenminste goed gedroogd is).


Essen

Essen is het meest ideale houtsoort om te stoken. Essen brandt net zoals eiken zeer traag en is geschikt voor de grotere kachels en haarden. Waar eiken nog wel n's wil spetteren en roken, brandt essen zeer rustig. Essen heeft geen last van zuren(tannies), waardoor u minder aanslag heeft in uw kachelpijp.


Eiken

Eiken is zeer populair in Nederland. Door het heerlijke geur en de lange brandt duur zorgt eiken voor een aangenaam avondje stoken. Helaas heeft eiken ook z'n moeilijkheden. Tijdens het droogproces blijven er altijd nog zuren achter in het hout. dit kan tot extra vervuiling zorgen in uw kachelpijp. Daarom raden wij aan om eiken thuis minimaal nog 1 jaar verder te drogen.Alternatieve stookmaterialen

RUFbriketten

RUF briketten hebben ALTIJD een vochtpercentage onder de 5%. Hierdoor is de verbranding uitermate schoon en het rendement zeer hoog. Het proberen waard dus!

Pinikaybriketten

Pinikaybriketten hebben een zeer hoge stralingswaarde. Hierdoor heeft u uw kamer in korte tijd op temperatuur. Pinikay is gemaakt van Eiken, Beuken en Essen. Deze harde houtsoorten zorgen voor een lange brandduur en een optimaal rendement.

Nachtbriketten
Nachtbriketten zijn relatief nieuw in Nederland. Deze briketten gemaakt van 100% schors zijn ideaal om tijdens de nacht door te laten branden. De briketten hebben een brandduur van 4 tot 8 uur

pellets
Pellets zijn speciaal voor pelletkachels. Deze vorm van stoken wordt steeds populairder. Doordat de aanschaf van pelletkachels steeds sneller wordt terug verdient en de ontwikkeling van pelletkorrels steeds sneller gaat, stappen veel mensen over op een pellet kachel.

U kunt hier haardhout bestellen of voor eventuele vragen hier contact met ons opnemen.

19 artikel(en)

per pagina

19 artikel(en)

per pagina